Foto av One-pot-gryta med räkor och bacon från WW ViktVäktarna

One-pot-gryta med räkor och bacon

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi älskar one-pots! Det är gott, enkelt, minimerar disk osv. osv. Denna variant är med ris och blomkålsris som bas, smaksatt med saffran, tomat och cayenne och så fylld med grönsaker, kalkonbacon och räkor. Hur gott, och lätt, som helst!

Ingredienser

Blomkål

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

2 st

Olivolja

2 tsk

Basmatiris okokt

1 dl

Saffran

1 pkt

Cayennepeppar

1 krm

Tomatpuré

2 msk

Fiskfond

1 msk, eller skaldjursfond

Vatten

4 dl

Kalkonbacon

100 g

Skalade räkor

300 g

Persilja

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Dela blomkål i bitar och mixa i en matberedare till ett ris.
  2. Finhacka lök och vitlök. Tärna paprikor.
  3. Värm olja i en djup panna och fräs blomkålsris, lök, vitlök, paprika och ris.
  4. Tillsätt saffran, cayenne och tomatpuré och låt steka med 1 minut. Häll på fond och vatten och låt sjuda tills riset kokat färdigt. Smaka av med salt.
  5. Stek bacon i en torr panna och klipp i bitar.
  6. Vänd ner räkor i pannan och låt allt bli varmt. Strö över bacon och persilja.
  7. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med salt.
  8. Servera grytan vitlöksyoghurt.