ViktVäktarna - Grytlasagne

Grytlasagne

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne i en gryta, är det som att svära i kyrkan? Nej absolut inte, tycker vi! För de dagar du är sugen på lasagne, men inte har energin för alla steg är grytlasagnen svaret. Bara släng allt i en och samma panna – det blir superdupergott. Denna har vi gjort med sojafärs, men funkar fint med vilken färs du än föredrar.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Sojafärs vegetarisk fryst

400 g

Krossade tomater

2 förp

Vatten

4 dl

Oregano

2 tsk, torkad

Basilika

1 tsk, torkad

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

120 g

Ricotta

100 g

Mozzarella

100 g

Chili flakes

1 tsk

Basilika

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en stor gryta och fräs lök en stund. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt steka med under omrörning ca 1 minut. Blanda ner färs, krossade tomater, vatten, oregano och basilika.
  3. Knäck lasagneplattorna i lite mindre bitar och lägg ner i grytan. Koka upp och låt sedan sjuda utan lock på medelvärme tills pastan är klar, ca 15-20 minuter. Rör runt lite då och då.
  4. Blanda ner ricotta. Dra isär mozzarella i mindre bitar och fördela i grytan. Toppa med chili flakes och lite hackad basilika.