ViktVäktarna - One pot med linser och risoni

One pot med linser och risoni

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Man kan inte få för många recept på one pots! Här har vi en god variant med risoni, tomat, linser och mozzarella som toppas med en gremolata och rostade pumpakärnor, vardagslyx!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

2 st

Olivolja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Vatten

6 dl

Röda torra linser

2 dl

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Pumpakärnor

2 msk

Persilja

1 knippe(n)

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Mozzarella

100 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök och tärna morot och selleri smått.
  2. Värm olja i en traktörpanna eller gryta och fräs lök, morot och selleri ca 10 minuter. Tillsätt finriven vitlök och tomatpuré och låt steka med ca 1 minut under omrörning. Blanda ner tomater, vatten, linser och risoni, koka upp och låt sedan sjuda under lock tills det är mjukt, ca 15 minuter. Tillsätt ev. ytterligare vatten efterhand som det kokar in.
  3. Rosta pumpakärnor i en torr panna.
  4. Finhacka persilja och blanda ihop med rivet skal och pressad saft från citron, finriven vitlök och olivolja.
  5. Smaka av grytan med salt och cayenne. Dra isär mozzarella i mindre bitar och blanda ner. Servera toppad med gremolata och pumpakärnor.