ViktVäktarna - One-pot-pasta med blomkål och citron

One pot pasta med blomkål och citron

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vi bara älskar det här med one-pots! Det är enkelt, det sparar disk och framförallt är det gott! Här har vi en riktigt smarrig variant med pasta och blomkål som smaksätts med citron, vitlök och kapris. Dessutom toppas den med riven pecorino och persilja.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Chili flakes

¼ tsk

Vatten

7 dl, 7-8 dl

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Citron

1 st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Kapris

1½ msk

Pecorino

1 dl, riven/rivet

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Dela blomkål i mindre bitar. Skiva vitlök tunt.
  2. Värm olja i en stor gryta och stek vitlök och chili flakes hastigt under omrörning. Tillsätt vatten, pasta, blomkål, pressad citron, salt och peppar. Låt koka upp och sedan sjuda under lock tills pastan är al dente, ca 10 minuter. Tillsätt ev. en skvätt vatten till.
  3. Blanda ner kapris och toppa med riven ost och hackad persilja.