ViktVäktarna - One-pot-pasta med citron och kalkon

One pot pasta med citron och kalkon

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grymt god och enkel one-pot med kalkonfärs, citron, tomat, basilika och chili, perfekt vardagsräddare!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Kalkonfärs 10%

400 g

Vatten

9 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Pasta okokt (typ penne)

250 g, orecchiette

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Parmesanost

1 dl

Citron

1 st

Chili flakes

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och skiva vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek färsen tills den är genomstekt.
  3. Ta upp färsen och lägg ner lök och vitlök i pannan, fräs en stund och tillsätt sedan vatten, buljongtärning och pasta. Koka upp och låt sedan sjuda tills pastan är klar. Blanda ner broccoli när ca 3 minuter av koktiden återstår.
  4. Blanda ner färsen, hälften av osten, rivet skal och pressad saft från citron, halverade tomater och basilika. Låt allt bli varmt och toppa med resterande ost och chili flakes.