Foto av One-pot-tacopasta från WW ViktVäktarna

One-pot-tacopasta

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En hit för alla fredagsmysare därute, för ibland vill man bara kunna ställa fram hela tacokvällen i en gryta, eller hur? Denna rätt är dessutom gjord i en och samma gryta, för ingen vill ju stå och diska hela fredagskvällen.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, olika färg

Rapsolja

1 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Paprikapulver

2 tsk

Chilipulver

1 tsk, 1-2 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Socker

1 krm

Vatten

6 dl

Tomater, passerade

1 förp

Pasta okokt (typ penne)

200 g

Ost riven 17%

2 dl

Majs

2 dl

Koriander

1 kruka(or)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Hacka lök. Skär paprikorna i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs grönsakerna några minuter. Blanda ner färsen och låt den steka med en stund.
  3. Blanda ner kryddorna, socker, vatten, passerade tomater och pasta. Koka upp och låt sedan sjuda under lock på medelvärme tills pastan är al dente.
  4. Vänd ner ost och majs och smaka av med salt. Toppa med koriander och servera med sallad.

Anteckning

Ersätt gärna färsen med konserverade svarta bönor, helt eller delvis, för en ännu smartare rätt.