ViktVäktarna - One pot tex-mexpasta med clariasfärs (

One pot tex-mexpasta med clariasfärs

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det bästa av två världar – tex-mex och pasta! Dessutom allt i en och samma gryta. Minimalt med disk, maximalt med smak. En one pot tex-mexpasta med den trevliga clariasfärsen. Clarias är en väldigt köttig fiskvariant som påminner mer om kyckling än fisk och därför funkar alldeles utmärkt i denna smakrika pasta. Toppad med pico de gallo är den en riktig höjdarrätt.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Clariasfärs (Gårdsfisk)

500 g

Tomatpuré

2 msk

Paprikapulver

1 msk

Oregano

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Vatten

6 dl

Krossade tomater

1 förp

Salt

1 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Majs

3 dl

Lök

1 st, röd/röda, liten

Tomat

3 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka gul lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna eller rymlig gryta och stek lök tills den mjuknat något, 5-10 minuter. Tillsätt vitlök, fiskfärs, tomatpuré och kryddor och fräs tills färsen blivit smulig. Tillsätt vatten, krossade tomater och salt. Koka upp. Bryt pasta på hälften och lägg i pannan, blanda runt och låt sjuda utan lock tills pastan är färdig, blanda runt då och då så att pastan inte klibbar ihop. Blanda ner majs.
  3. Gör under tiden pico de gallo. Tärna tomat smått och finhacka lök, chili och koriander. Blanda ihop allt tillsammans med pressad lime.
  4. Smaka av pastan med salt och toppa med pico de gallo.