Foto av One-pot texmexbulgur från WW ViktVäktarna

One-pot texmexbulgur

11
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt-i-ettgrytor är en riktig höjdare! Denna variant består av bulgur, svarta bönor, majs, tomat och en massa kryddor. Toppas med salladsost, avokado och koriander. Fredagsmys i en och samma gryta!

Ingredienser

Lök

1 st

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

½ msk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tomater, krossade

1 förp

Majs

2 dl

Salladsost (feta) 10%

100 g

Avokado

1 liten(t)/små

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en panna och fräs löken några minuter. Blanda ner vitlök och kryddor och låt steka med 1 minut under omrörning.
  3. Blanda ner bulgur, vatten, buljongtärning, sköljda och avrunna bönor och krossade tomater. Låt koka upp och sedan sjuda under lock 10-15 minuter tills västan är absorberad.
  4. Blanda ner majsen och toppa med smulad ost, skivad avokado och koriander.