ViktVäktarna - One-pot texmexbulgur

One pot texmexbulgur

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt-i-ettgrytor är en riktig höjdare! Denna variant består av bulgur, svarta bönor, majs, tomat och en massa kryddor. Toppas med salladsost, avokado och koriander. Fredagsmys i en och samma gryta!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

½ msk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Salladsost (feta) 10%

100 g

Avokado

1 liten(t)/små

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en panna och fräs löken några minuter. Blanda ner vitlök och kryddor och låt steka med 1 minut under omrörning.
  3. Blanda ner krossade tomater, vatten, bulgur och buljongtärning. Låt koka upp och sedan sjuda under lock 10-15 minuter tills vätskan är absorberad och bulgurn mjuk. Tillsätt ev ytterligare vatten om bulgurn inte är helt klar.
  4. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och majs och låt det bli varmt.
  5. Toppa med smulad ost, skivad avokado och koriander.