ViktVäktarna - One-pot-torsk i tomatsås

One pot torsk i tomatsås

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god one-pot-torsk med bönor, havreris och tomatsås. Matig och smakrik!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

2 förp

Vatten

4 dl

Havreris, okokt

1½ dl

Torsk

600 g

Kryddblandning (typ Vegeta)

2 msk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Citron

1 st

Sallad

65 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Skiva morötter tunt.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs lök, vitlök och morot tills det börjat mjukna.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, havreris och Vegeta. Koka upp och låt sjuda på låg värme under lock tills havreriset är al dente, 20-25 minuter.
  4. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med sköljda och avrunna bönor, låt sjuda ytterligare ca 10 minuter under lock tills fisken är så genomstekt du vill ha den.
  5. Smaka av med pressad citron, salt och peppar och servera med sallad.

Anteckning

Vegeta är en salt kryddblandning som kan användas på samma sätt som ett örtsalt eller buljong. Du hittar den i kryddhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.