ViktVäktarna - Öppen kycklingburgare med tacotouch

Öppen kycklingburgare med tacotouch

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare gjord på kycklingfärs med de klassiska tacokryddorna, serverat på ett saftigt rågbröd med en klick chilisås - smaskens!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Chilipulver

½ tsk

Salt

½ tsk

Oregano

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Sallad

70 g

Tomat

2 st

Instruktioner

  1. Skala och riv lök fint. Blanda med färs, ägg, ströbröd, spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och oregano. Blöt händerna, forma till burgare och stek i margarin.
  2. Blanda ihop matlagningsyoghurt och chilisås.
  3. Rosta bröd, lägg på en klick dressing och sallad, därefter burgaren och avsluta med tomat.