ViktVäktarna - Oreganobiffar med buljongkokta grönsaker

Oreganobiffar med buljongkokta grönsaker

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Biffar smaksatta med oregano och fyllda med salladsost är en riktig hit! De serveras med örtiga grönsaker kokta i buljong.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Palsternacka

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Broccoli

1 stånd

Rapsolja

1 msk

Vitlök

4 klyfta(or)

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Oregano

2 msk, färsk hackad

Timjan

2 msk, färsk hackad

Nötfärs 10%

500 g

Salladsost (feta) 10%

75 g

Oregano

2 msk, färsk hackad

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och skär sötpotatis och palsternacka i grova bitar. Skär rödlök i klyftor och broccoli i buketter.
  2. Fräs alltsammans i olja i en traktörpanna. Lägg ner vitlöksklyftor och häll över vatten och smula i buljongtärning. Låt puttra ca 15 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Smaksätt med oregano, timjan, salt och peppar.
  3. Blanda samman färs, smulad salladsost, oregano, salt och peppar. Forma till biffar och stek i margarin.
  4. Servera biffarna med rotfrukterna.

Anteckning

Visste du att sötpotatis inte är besläktad med vanlig potatis? Det är i själva verket rotknölen till en örtväxt från Sydamerika. Den påminner dock om potatis i sitt näringsinnehåll, med den höga halten av stärkelse.