Foto av Orientalisk vegogryta från WW ViktVäktarna

Orientalisk vegogryta

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härligt krämig och smakrik vegetarisk gryta med smak av curry och kokos. Serveras här med ris.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Curry

1 msk

Kikärter, konserv

2 dl

Russin

1 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär aubergine och zucchini i tärningar, finhacka gul lök och chili.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök, zucchini och aubergine i oljan 5-6 minuter. Tillsätt sedan pressad vitlök, chili, och curry. Vänd runt ett par minuter.
  4. Tillsätt avrunna kikärtor, russin och kokosmjölk. Låt allt puttra 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med grovhackad koriander och servera.