Foto av Ört- och pankotoppad torsk med färgglatt stomp från WW ViktVäktarna

Ört- och pankotoppad torsk med färgglatt stomp

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk toppad med krispig panko, persilja och dill är fantastiskt gott. Serveras med ugnsbakad citron och rotfruktsstomp.

Ingredienser

Potatis

700 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Mjölk 0,5%

1½ dl

Dill

3 msk

Torsk

600 g

Olivolja

½ msk

Dill

2 msk, hackad

Bladpersilja

1 msk

Panko ströbröd

4 msk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis, morot och palsternacka. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet. Häll i mjölk och mosa ihop till stomp. Blanda ner dill och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form som du penslar med olja. Salta och strö över dill, persilja och panko. Skär citronen i klyftor och lägg runt om. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Servera fisken med stomp, pressad citron och sallad.