Foto av Örtdoftande gratäng från WW ViktVäktarna

Örtdoftande gratäng

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rotfruktsgratäng med vitlök och oregano. En enkel och lättlagad rätt, men väldigt god till både kött, fisk och fågel.

Ingredienser

Potatis

6 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Oregano

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ost riven 17%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala, skiva potatis och grönsakerna tunt. Koka dem i vatten i ca 5 min. Häll av vattnet. Blanda i salt, peppar, oregano, pressad vitlök och halva mängden ost. Häll alltihop i en ugnssäker form. Blanda matlagningsgrädde och mjölk, häll över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Tips! Servera till kött, fågel eller fisk.