Foto av Örtfylld grillad fläskfilé och ugnsbakad potatis från WW ViktVäktarna

Örtfylld grillad fläskfilé och ugnsbakad potatis

10
10
5
SmartPoints per portion
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Genom att fylla fläskfilén med goda tillbehör blir denna rätt lite mer spännande än vanligt. I detta recept fylls den med färskost, vitlök, citronskal och basilika.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Färskost 11%

100 g

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Citron

1 st, rivet skal

Basilika

1 dl, hackad

Rapsolja

2 tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Salt

2 msk, havssalt

Rosmarin

10 g, 3-4 kvistar

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en långpanna. Ringla över oljan och strö över salt. Rör om och lägg på rosmarin. Baka potatisen i ugn 200° ca 30 min. Putsa filén och skär ett snitt på längden. Skär några snitt på längden inne i filén så den går att vika ut. Blanda samman ost, vitlök, citronskal och basilika. Bred det på filén, krydda med salt och peppar. Vik samman och bind ihop med steksnöre. Pensla med olja och grilla den 20-25 min. Lägg in filén i aluminiumfolie 10-15 min. Ta bort snöret och skär den i skivor. Servera med potatisen och sallad.