ViktVäktarna - Örtig couscoussallad med spenat och fetaost

Örtig couscoussallad med spenat och fetaost

6
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett snabblagat, enkelt och framförallt väldigt gott tillbehör till lite allt möjligt! Så tänd grillen, dra fram fisken, fågeln, köttet, halloumin eller vad det nu är du vill grilla och sväng ihop denna smarriga och örtiga couscoussallad!

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Olivolja

1 tsk

Salladslök

1 knippe(n)

Gurka

½ st

Spenat, färsk

200 g

Mynta

1 knippe(n)

Persilja

1 knippe(n)

Cottage cheese 0,4%

200 g

Vitvinsvinäger

1 msk

Citron

½ st

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Salladsost (feta) 25%

50 g

Instruktioner

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning och 1 tsk olja.
  2. Finhacka salladslök, tärna gurka och hacka spenat, mynta och persilja. Blanda ihop med couscous och cottage cheese.
  3. Blanda ihop vinäger och citron till en dressing, smaka av med salt, peppar, spiskummin och gurkmeja. Häll över salladen och blanda runt.
  4. Toppa med smulad fetaost och servera.