Örtig tomatsås
1
Points® value
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta med tomatsås är en riktig italiensk klassiker och alla har sina egna hemliga trick och ingredienser för att göra den perfekta tomatsåsen. Det viktigaste att tänka på är dock såklart att smaka av, smaka av och smaka av! Denna variant av tomatsås är gjord på färska tomater och då är det en förutsättning att de är ordentligt solmogna och mörkröda för att den ska bli så god det bara går. Örtkryddor, tomatpuré, olivolja, lite socker och vitlök är andra viktiga byggstenar.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Tomat
1 kg
Olivolja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta(or), 1-2 klyftor
Tomatpuré
2 msk
Timjan
1 tsk, torkad
Rosmarin
1 tsk, torkad
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Socker
½ tsk
Basilika
1 knippe(n)