Foto av Örtkryddad festfilé från WW ViktVäktarna

Örtkryddad festfilé

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
En saftig och läcker fläskfilé att överraska vännerna med. Njut av doften av franska örtkryddor och klyftpotatis.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fläskfilé

500 g

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Grönsaksbuljong

1 dl

Champinjoner

15 st

Örtsalt

½ tsk

Fraiche 5%

2 dl

Örtkryddor

2 msk, t ex provencalska

Potatis

1400 g

Haricots verts

3 dl

Instruktioner

  1. Ugn 225°. Skala och klyfta potatis. Koka dem i lättsaltat vatten 5-6 minuter. Häll av vattnet och låt klyftorna få ånga av. Bred ut dem i en tefalform, salta lätt och ugnsstek dem 15-20 minuter tills de blivit lagom mjuka. Vänd försiktigt om bland klyftorna efter halva tiden. Hetta upp 1 tsk margarin och bryn filén väl runtom. Krydda med salt och peppar. Häll buljong runtom och låt köttet eftersteka under lock 20-25 minuter, skär ett snitt och se att det är genomstekt. Tärna under tiden svampen och bryn den 1 tsk fett, det egna spadet som den bildar - det ska koka in helt. Krydda med lite örtsalt. Skiva och lägg upp köttet i en samlad rad mitt på ett ugnsfat. Bred svampen ovanpå, blanda örtkryddor med fraiche och klicka ovanpå. Sätt in i ugn 3-4 minuer. Lägg upp potatis och bönor vid sidan om köttet och servera.