Foto av Örtkryddad kotlett med pasta från WW ViktVäktarna

Örtkryddad kotlett med pasta

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Örtiga kotletter serverade med pasta, tomat och örtsås. Funkar lika bra på måndagen som lördagen!

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, 4 st

Timjan

1 knippe(n)

Rosmarin

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st, saft och skal

Olivolja

1 msk

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Sockerärter

1 dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Cocktailtomater

12 st

Instruktioner

  1. Lägg fram kotletterna. Stöt timjan och rosmarin i en mortel tillsammans med salt och peppar. Tillsätt vitlök och krossa även den. Tillsätt citronskal, saft och olja. Rör samman till en jämn massa. Ta ca ¾ av röran och fläskkotletterna och lägg i en plastpåse som får marinera i 12-15 minuter. Koka pastan och förväll sockerärterna i lättsaltat vatten. Stek (torka bort överflödig marinad) kotletterna strax före servering, gärna i en grillpanna 3-4 minuter på varje sida men inte för länge då köttet lätt blir torrt. Blanda resterande örtröra med fraiche och smaka av med kryddor. Servera med pasta, sockerärter och tomater.