Foto av Örtmarinerad kyckling från WW ViktVäktarna

Örtmarinerad kyckling

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jättegod örtig kycklingfilé tillsammans med matvete och sallad. Grilla kycklingen om vädret tillåter, så blir det extra gott!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Matvete okokt

2 dl, gärna kamutvete

Persilja

3 msk

Dill

3 msk

Gräslök

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 msk

Rädisor

10 st

Rättika

1 bit(ar)

Sallad

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka örterna fint och blanda med olja, salt och peppar till en marinad. Dela kycklingfiléerna på hälften. Gnid in marinaden i köttet och låt stå och dra minst en halvtimme. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Koka matvete/kamutvetet. Skär rädisor och rättika tunt med en osthyvel och blanda med salladen. Servera kyckling med matvete/kamutvete och sallad.