Foto av Ost- och parmapinnar från WW ViktVäktarna

Ost- och parmapinnar

2
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
32
Svårighetsgrad
Medel
Gör dina egna grissini smaksatta med parmaskinka och parmesan. Så gott till minglet, som del i en tapasmiddag, istället för smörgås till soppan eller som tillbehör till ostbrickan.

Ingredienser

Lufttorkad skinka

60 g

Vetemjöl

4 dl

Salt

½ tsk

Cayennepeppar

1 krm

Margarin flytande 80%

100 g

Äggula

2 st

Tomatpuré

1 msk

Parmesanost

1 dl

Vallmofrön

1 msk

Instruktioner

  1. Finhacka skinkan. Blanda nästan allt mjöl (spara lite till utbakning), salt, cayenne, margarin och en äggula till en deg. Tillsätt skinka, tomatpuré och parmesan och knåda. Känns degen för hård, tillsätt en skvätt vatten. Låt degen vila under lock ca 10 min.
  2. Häll ut resterande mjöl på en bänkskiva och kavla ut degen till en rektangel. Skär degen i remsor och twista dem. Lätt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Vispa upp den andra äggulan och pensla pinnarna med. Strö över vallmofrön och baka i mitten av ugnen 12-15 minuter, 200°.
  4. Tips! Uteslut skinkan så har du vegetariska pinnar. Det är också gott att smaksätta med t ex finhackade soltorkade tomater eller oliver.

Anteckning

Receptet ger ca 32 grissini