ViktVäktarna - Ost- och spenatomelett

Ost- och spenatomelett

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Ostälskare - se hit! Här har vi en omelett med inte mindre än fem olika sorters ostar, perfekt för dig med beslutsångest (men givetvis lika god för dig utan beslutsångest). Lite lök och spenat har vi också slängt i.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Ägg

5 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Senap (dijon)

1½ tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Salt

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Spenat, förvälld/fryst

200 g, fryst hackad, tinad

Ricotta

250 g

Ost riven 17%

2 dl, lagrad

Färsk getost (chèvre) max 19 %

50 g

Ädelost 30%

50 g, gorgonzola

Parmesanost

2 msk

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka lök.
  3. Värm olja i en panna och stek löken minst 10 minuter på medelvärme. Låt svalna.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, senap, oregano, salt och peppar. Blanda ner spenaten och ostarna.
  5. Olja in en pajform och häll över stanningen. Sätt in i ugnen tills pajen stelnat, ca 25 minuter. Låt svalna 10 minuter.

Anteckning

Omeletten är lika god kall som varm, så den går absolut bra att laga dagen innan du ska servera den. Ta bara ut den ca 30 minuter innan ni ska äta den, så den inte är kylskåpskall.