Foto av Ostfylld kyckling med ris från WW ViktVäktarna

Ostfylld kyckling med ris

9
Point(s)
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att fylla en kycklingfilé med en god röra är lika festligt som gott! Denna variant är fylld med salladsost och vitlök och serveras med stekta bönor och tomater.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Salladsost (feta) 10%

150 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Ägg

1 st

Svartpeppar

2 krm

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kycklingfond

1 msk

Timjan

2 tsk, torkad

Rapsolja

2 tsk

Cocktailtomater

250 g

Haricots verts

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Smula salladsost i en skål, pressa i vitlök och blanda ner ägg och peppar.
  4. Skär en ficka i kycklingfiléerna och fyll med ¾ av oströran. Lägg i en ugnsfast form.
  5. Blanda matlagningsbas, kycklingfond och timjan och smaka av med lite salt och peppar. Häll såsen över filéerna och tillaga i ugn tills kycklingen är genomstekt, ca 20-25 minuter.
  6. Värm olja i en panna och stek tomaterna och bönorna tills de mjuknat och fått lite färg. Strö över lite flingsalt.
  7. Servera kyckling med ris och stekta grönsaker.