Foto av Ostfyllda kycklingbröst med gratinerad palsternacka från WW ViktVäktarna

Ostfyllda kycklingbröst med gratinerad palsternacka

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rätt för ostälskare! Ostfyllda kycklingbröst serverade med ostgratinerade palternackor.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

800 g

Ost 31%

50 g, vällagrad

Oregano

1 msk, finhackad färsk

Chili flakes

1 tsk

Palsternacka

600 g

Grönsaksfond

2 msk

Vatten

2 dl

Smör

1 msk

Ost 31%

1 dl, riven/rivet, västerbotten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och grill. Skala och dela palsternackorna i kvartar.
  2. Koka upp fond med vatten i en traktörpanna. Salta och peppra. Tillsätt palsternacksklyftorna och koka dem i fonden 3-4 minuter. Ta upp och lägg dem i en ugnsfast form. Koka ner fonden tills det är ett par matskedar kvar. Tillsätt smöret och blanda ihop. Häll smörfonden över palsternackorna, strö över osten och gratinera i ugn 10 minuter tills osten är gyllenbrun.
  3. Sänk värmen till 150°.
  4. Tryck in en liten kniv i varje kycklingfilé och vicka runt lite försiktigt för att skapa en ficka. Riv osten och blanda med oregano och chili flakes och fördela in i kycklingen.
  5. Hetta upp en grillpanna rykande het. Torka av kycklingen, salta och peppra ordentligt och grilla på hög värme 3-4 minuter på varje sida så du får snygga grillränder.
  6. Tillaga kycklingen ungefär 10 minuter i ugnen tills ostblandningen har smält och kycklingen är genomstekt.

Anteckning

Servera gärna rätten med en god tzatziki och sallad.