Foto av Ostiga frikadeller i tomatsås med zucchini och parmesan från WW ViktVäktarna

Ostiga frikadeller i tomatsås med zucchini och parmesan

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt smarriga frikadeller som får smak av parmesan. Serveras med zucchini med parmesan och kapris, en riktigt god och fräsch kombination!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula, stor

Olivolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomater, passerade

2 förp

Socker

2 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Parmesanost

1 dl

Ägg

1 st

Oregano

1 msk, finhackad

Timjan

1 msk, finhackad

Zucchini (squash)

1 bit(ar), eller 3 späda

Olivolja

1 tsk

Citron

1 st, 2 msk saft

Parmesanost

1 dl

Kapris

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök. Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och pressad vitlök. Fräs ett par minuter tills löken mjuknat. Var försiktig så du inte bränner vitlöken.
  2. Häll i passerade tomater, socker, salt och peppar. Låt puttra 20 minuter.
  3. Lägg under tiden nötfärs, parmesan, ägg, örter, salt och ordentligt med svartpeppar i en bunke. Blanda runt och forma till 16 lika stora bollar. Bollarna borde väga runt 30-35 g per styck.
  4. Lägg frikadellerna i tomatsåsen, låt puttra utan lock 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera.
  5. Hyvla zucchini tunt med en mandolin eller osthyvel. Om zucchinin är stor så skala den först, dela den på längden och gröp ur kärnhuset innan du hyvlar den. Lägg upp den hyvlade zucchinin på ett fat. Salta, peppra, ringla över olivolja, citronsaft och riv över parmesan. Toppa med grovhackad kapris och servera.

Anteckning

Ha i champinjoner i tomatsåsen för att få den matigare.