ViktVäktarna - Ostsoppa med brysselkål och färs

Ostsoppa med brysselkål och färs

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild och krämig ostsoppa med nötfärs, potatis och brysselkål. Perfekt att värma sig med en kylig höstkväll!

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Potatis

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Timjan

2 tsk

Ost riven 17%

150 g

Muskotnöt

1 nypa(or)

Instruktioner

  1. Klyfta brysselkål. Skala och tärna potatis. Skala och finhacka lök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn färs. Blanda ner lök och pressa ner vitlök.
  3. Blanda ner brysselkål, potatis, vatten, buljongtärningar och timjan. Koka upp och låt småkoka tills potatis och brysselkål är mjukt, 15-20 minuter.
  4. Blanda ner ost och låt dem smälta. Smaka av med salt, peppar och muskot och timjan.