Foto av Oxfilé med potatis- och selleripuré från WW ViktVäktarna

Oxfilé med potatis- och selleripuré

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Saftig filé som smälter i munnen, serveras till en krämig puré. Riktigt gott och lyxigt!

Ingredienser

Oxfilé

250 g

Svartpeppar

1 tsk, grovmalen

Salt

1 krm

Citron

1 st, rivet skal

Olivolja

2 tsk

Potatis

400 g

Rotselleri

200 g

Gröna bönor

300 g

Schalottenlök

1 st

Grönsaksbuljong

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Timjan

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman peppar, salt och citronskal. Rulla oxfilén i kryddorna. Hetta upp olja och bryn filén runt om. Lägg den i en ugnsform och efterstek i ugn 150° ca 30 min. Skala och koka potatis och rotselleri ca 20 min. Koka bönorna ca 10 min. Hacka lök och stek i en fettsnål stekpanna. Tillsätt buljong, grädde och hackad timjan. Låt det sjuda ca 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och ev lite pressad citron. Häll av och spara kokvattnet från potatis och selleri. Mosa potatis och selleri, späd med kokvattnet till lagom konsistens. Krydda med salt, peppar och ev riven muskot. Skiva upp filén och servera med mos, bönor och sås.