Oxfilé med rödvinssås och lök- och timjanchutney
13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Grillad oxfilé med lök- och timjanschutney, rostad sparrispotatis och portvinsås. Goda smaker som passar bra ihop, en rätt till festliga tillfällen.
Ingredienser
Potatis
1 kg, gärna sparrispotatis
Morot
4 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
2 tsk
Schalottenlök
5 st
Margarin flytande 80%
1 tsk
Matlagningsvin, rött
2 dl
Portvin 20%
½ dl
Lagerblad
1 st
Timjan
½ tsk
Kalvfond
1 msk, ½-1 msk
Rapsolja
1 tsk
Timjan
1 msk, färsk, hackad
Honung, flytande
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Oxfilé
600 g
Rapsolja
2 tsk