Foto av Oxfilé på rotsaksbädd från WW ViktVäktarna

Oxfilé på rotsaksbädd

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Stekt oxfilé med ugnsrostade rotfrukter och romsås! Festlig rätt, som passar bra till helgens middagsbjudning.

Ingredienser

Oxfilé

250 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Bakpotatis

2 liten(t)/små

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Lök

½ st, röd/röda

Fraiche 5%

1 dl

Stenbitsrom (caviar)

1½ msk

Timjan

1 msk

Sallad

70 g, 1 påse blandad

Instruktioner

  1. Dela potatis, morötter, kålrot i stavar. Lägg i en långpanna, krydda med salt och peppar. Stek i ugn 225° 20-25 minuter. Dela oxfilén i bitar och stek i margarin, krydda med salt och peppar. Värm fraiche, hackad lök, stenbitsrom, smaka av med salt, peppar och timjan. Servera filén med rotfrukter, sås och sallad.