Foto av Oxfilé surprise från WW ViktVäktarna

Oxfilé surprise

11
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsstekt oxfilé med smakrik rödvinssås. Cashewnötter och riven, smält ost ger dessutom god smak åt oxfilén.

Ingredienser

Potatis

1200 g

Rapsolja

1 msk

Oxfilé

8 skiva(or), á 125 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ost riven 17%

1½ dl, lagrad

Cashewnötter

20 st

Fraiche 5%

2 dl

Schalottenlök

2 st

Vin, rött 11%

4 dl

Vatten

1 dl

Kalvfond

4 msk

Tomatpuré

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tunna skivor men, inte helt igenom. Lägg potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsfast form. Pensla med olja och sätt in formen mitt i ugnen ca 45 minuter. Krydda filén med salt och peppar och bryn den helt i margarin i en het stekpanna hastigt. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt svalna. Rör ihop ost, hackade nötter och 1 dl fraiche. Skala och finhacka löken. Koka lök tillsammans med vin, vatten, kalvfond och tomatpuré ca 5 min. Vispa ner såsreding utrört i lite vatten. Smaka av med peppar. Hit går det bra att förbereda. Skiva upp köttet i åtta skivor och lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 minuter om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner 1 dl fraiche. Servera köttet med såsen, hasselbackspotatis och sallad.