Foto av Oxfiléspett och vitlökssås från WW ViktVäktarna

Oxfiléspett och vitlökssås

9
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga grillspett som fått ligga i marinad innan de läggs på grillen. Servera med ris och broccoli, och marinaden som sås.

Ingredienser

Oxfilé

500 g

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Lime

1 st, 1 msk saft

Chilipeppar

¼ st, röd/röda, 1 tsk finhackad

Ostronsås

6 msk

Broccoli

2 stånd

Tomat

4 st, röda och gula

Lök

1 st, röd/röda

Ris, kokt

6 dl

Instruktioner

  1. Skär oxfilén i cm tjocka strimlor och trä upp köttet på 8 blötlagda grilspett. Blanda lime, vitlök, chili samt 2 msk ostronsås till en marinad. Lägg i spetten och marinera ca 30 minuter. Ta upp spetten och spara marinaden. Grilla spetten på kolgrill, grilljärn eller i het ugn ca 3-5 minuter. Koka upp marinaden tillsammans med resterande ostronsås, sila genom finmaskig sil. Ansa, dela och koka broccolin och skiva tomater och lök. Servera grillspetten med sås, ris, broccoli och tomatsallad.