Foto av Pad Thai med räkor från WW ViktVäktarna

Pad Thai med räkor

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pad Thai - risnudlar med räkor och en touch av chili och vitlök. Koriandern och jordnötterna ger extra god smak åt denna lättlagade rätt.

Ingredienser

Risnudlar okokta

160 g

Skalade räkor

200 g

Rapsolja

2 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1-3 tsk hackad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Skinkfärs 10%

100 g

Fisksås (orientalisk)

2 msk

Lime

2 st, 2 msk saft

Socker

2 msk, gärna råsocker

Ägg

2 st

Böngroddar

100 g

Koriander

1 msk, strimlad

Jordnötter, salta

20 st, torrostade, hackade

Instruktioner

  1. Tillaga risnudlarna enl förp. Hacka räkorna grovt. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Fräs chili, vitlök och färs på hög värme under omrörning, efter några minuter så tillsätt räkorna och stek ytterligare 2 minuter. Slå sedan i fisksås, lime, socker, ägg och böngroddar. Rör om ordentligt och låt allt bli varmt. Lägg upp på serveringsfat, strö på koriander och jordnötter.