Pad thai med räkor och vitkål
9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbart god pad thai med räkor, groddar, vitkål och lök. Och givetvis ägg och jordnötter! Pad thai är ingen kryddstark rätt och lämpar sig därför väl för barnfamiljer, men givetvis kan man krydda upp den med någon typ av chili om man gillar det.
Ingredienser
Risnudlar okokta
180 g
Vitkål
1 klyfta(or)
Lök
1 st, röd/röda
Oyster sauce
3 msk
Japansk soja
2 msk
Fisksås (orientalisk)
2 msk
Risvinäger
1 msk
Socker
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Ägg
4 st
Böngroddar
180 g
Skalade räkor
300 g, ca 1 kg med skal
Lime
1 st, eller citron
Jordnötter, salta
½ dl
Koriander
1 knippe(n)