Foto av Pad thai med räkor och vitkål från WW ViktVäktarna

Pad thai med räkor och vitkål

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbart god pad thai med räkor, groddar, vitkål och lök. Och givetvis ägg och jordnötter! Pad thai är ingen kryddstark rätt och lämpar sig därför väl för barnfamiljer, men givetvis kan man krydda upp den med någon typ av chili om man gillar det.

Ingredienser

Risnudlar okokta

180 g

Vitkål

1 klyfta(or)

Lök

1 st, röd/röda

Oyster sauce

3 msk

Japansk soja

2 msk

Fisksås (orientalisk)

2 msk

Risvinäger

1 msk

Socker

2 tsk

Sesamolja

1 msk

Ägg

4 st

Böngroddar

180 g

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Lime

1 st, eller citron

Jordnötter, salta

½ dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kål och lök.
  3. Blanda ihop oyster sauce, soja, fisksås, vinäger och socker.
  4. Hetta upp olja i en djup panna och stek kål och lök en stund. Blanda ner såsen och nudlarna. Knäck i äggen och blanda runt, låt dem steka med tills de stelnat. Blanda ner groddar och räkor och låt allt bli varmt.
  5. Servera med lime- eller citronklyftor och toppa med hackade nötter och koriander.

Anteckning

Är nudlarna väldigt långa, klipp sönder dem innan de blandas ner i woken så blir de enklare att äta.