Foto av Pad thai med fläskfilé från WW ViktVäktarna

Pad thai med fläskfilé

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör din egen pad thai hemma, mycket godare och du har full koll på innehållet. Servera gärna enligt bilden för äkta känsla.

Ingredienser

Risnudlar okokta

150 g

Fläskfilé

400 g

Broccoli

1 stånd

Morot

1 st

Böngroddar

2 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda, het

Sesamolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Jordnötter, salta

30 st, rostade

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Farinsocker

1 msk

Ingefära

½ msk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka nudlarna al dente i saltat vatten, sila och skölj med kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Skiva köttet tunt, dela broccoli i små buketter och skiva moroten tunt. Lägg i små skålar. Blanda ihop fisksås, socker, ingefära och limesaft till en marinad. Hetta upp sesamoljan i en teflonpanna eller wok på högsta värme. När det ryker om oljan, lägg i köttet och fräs i 30 sekunder, lägg sedan i alla grönsaker och finskivad chili och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter. Tillsätt sedan marinaden och nudlarna. Stek ihop allt 2-3 minuter, toppa med jordnötterna och servera på en gång.