Foto av Paella med kyckling från WW ViktVäktarna

Paella med kyckling

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En paella kan varieras i det oändliga. Här är ett recept på klassisk paella med kyckling, räkor och musslor.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprika

1 st

Tomat

2 st

Rapsolja

2 tsk

Ris, okokt

1 dl

Vatten

2 dl

Saffran

1 pkt

Citron

½ st, saft

Kycklingkött utan skinn tillagat

1 dl, tärnad/tärnat

Skalade räkor

1 dl

Musslor konserv

1 dl

Persilja

2 msk, hackad

Citron

½ st, klyftor

Instruktioner

  1. Hacka lök, vitlök och paprika. Doppa tomaterna i kokande vatten, dra av skalet och hacka dem. Fräs lök, paprika och tomater i olja i en gryta på svag värme. Tillsätt ris, vatten, saffran, citronsaft, salt och peppar. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Vänd ner kycklingkött och skaldjur i riset och låt det bli varmt. Strö över persilja och servera med citronklyftor.