ViktVäktarna - Paj med Santorinifyllning

Paj med oliver, basilika och rostade tomater

11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna paj gör garanterat succé på vilken tillställning den än presenteras! Och med den oslagbara kombinationen av rostade tomater, oliver, basilika och fetaost är det ju ingen som blir förvånad över det.

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

½ dl

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Cocktailtomater

250 g

Vitlök

5 klyfta(or)

Purjolök

1 liten(t)/små

Salladsost (feta) 10%

100 g

Spenat, färsk

2 dl

Basilika

3 msk, färsk

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, kvarg, margarin, vatten och en nypa salt. Tryck ut i en pajform med löstagbara kanter (Ø ca 24 cm) och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Halvera tomater och lägg på en plåt med bakplåtspapper, med snittytan uppåt, tillsammans med oskalade vitlöksklyftor. Salta och peppra lätt och sätt in i ugnen 30 minuter.
  4. Nagga pajskalet och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Sänk därefter värmen till 175°.
  5. Skala och mosa vitlöksklyftorna.
  6. Strimla purjo, hacka spenat och basilika och smula salladsost. Lägg över i pajskalet tillsammans med vitlök, tomat och oliver.
  7. Låt svalna något innan servering och servera med ruccola.
  8. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 minuter.