Foto av Pancettalindade räkor från WW ViktVäktarna

Pancettalindade räkor

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekta räkor med korianderkeso samt tomat- och linssallad. Riktigt god anrättning, som är både nyttig och snabblagad.

Ingredienser

Basilika

4 g, färsk, 12 blad

Skalade räkor

100 g, 12 stora

Lufttorkad skinka

12 skiva(or), pancetta eller parma

Margarin flytande 80%

2 tsk

Koriander

20 g, färsk, 1 kruka

Cottage cheese, naturell 4%

2 dl

Honung, flytande

1 msk

Tomat

2 st

Gröna kokta linser

1 dl

Lök

½ st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Rödvinsvinäger

2 tsk

Vatten

2 tsk

Instruktioner

  1. Lägg ett basilikablad på varje räka. Vira 1 skiva skinka runt och tryck till med fingrarna. Stek räkorna i margarin. Blanda hackad koriander, cottage cheese och honung. Smaka av med salt och peppar. Rör samman olja, vinäger och vatten. Blanda tärnad tomat, linser och hackad rödlök, häll på vinaigretten. Lägg upp räkorna på tallrik, servera med korianderröran och tomatsalladen.