ViktVäktarna - Pankopanerad tofu med jordnötswok

Pankopanerad tofu med jordnötswok

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna typ av mat är ju bara så god! Nudlar, en massa grönsaker och krispig tofu marinerad i en jordnöts-, lime- och currymarinad. Hela kalaset toppas sen med jordnötter och serveras med lime. Fräscht och gott!

Ingredienser

Tofu, fast

270 g

Jordnötssmör, utan socker

1 msk

Vatten

½ dl

Japansk soja

1½ msk

Currypasta

1½ msk, röd

Honung, flytande

1 tsk

Lime

1 st

Panko ströbröd

3 msk

Sesamolja

1 msk

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st, röd

Salladslök

1 knippe(n)

Sockerärter

150 g

Risnudlar okokta

180 g

Jordnötter, salta

2 msk, hackade

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skiva tofun och pressa ur så mycket vätska du kan mellan hushållspapper.
  2. Blanda ihop jordnötssmör, vatten, soja, currypasta, honung och pressad lime. Lägg tofun i marinaden och låt gärna ligga minst 30 minuter, helst över natten.
  3. Ta upp tofun ur marinaden och täck med panko. Stek i hälften av oljan tills de blir krispiga.
  4. Skär broccoli, paprika, salladslök och sockerärter i mindre bitar. Hetta upp en djup panna med resterande olja och woka grönsakerna.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och blanda ihop med grönsakerna, häll över marinaden och låt allt bli varmt. Lägg på tofun och hackade jordnötter. Servera med lime.