Foto av Pannbiff med stekt lök och potatismos från WW ViktVäktarna

Pannbiff med stekt lök och potatismos

15
14
9
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad slår en klassisk middag med pannbiff, gyllene stekt lök och smarrigt mos? Inte mycket!

Ingredienser

Potatis

800 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Lök

2 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Rödvinsvinäger

½ msk

Kalvfond

1 msk

Vatten

1 dl

Salt

½ tsk

Socker

1 krm

Nötfärs 10%

600 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Mjölk 0,5%

½ dl

Salt

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis med buljongtärning. Slå av vattnet och mosa potatisen, krydda med salt och peppar.
  2. Skala och skiva lök tunt, stek den på låg värme i margarin. Slå på vinäger och fond när löken mjuknat och låt sjuda tills vätskan försvunnit. Smaka av med salt och ev en nypa socker.
  3. Blanda färs, ägg, ströbröd och mjölk ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
  4. Servera biffarna med löken och potatismoset.

Anteckning

Lingonsylt är gott till.