ViktVäktarna - Pannkakor med svamp- och grönsaksröra

Pannkakor med svamp- och grönsaksröra

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem har sagt att pannkakor inte kan agera kvällsmat? Inte vi i alla fall! Och framförallt inte dessa matiga fullkornsvarianter fyllda med en röra på zucchini, tomat, svartkål, portabello och pecorino. De ställer mer än gärna upp som enkel och god middag en kväll när alla i familjen måste tas om hand lite extra.

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

2½ dl

Mjölk 0,5%

6 dl

Salt

½ tsk

Ägg

3 st

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Portabello

4 stor(t)/stora

Cocktailtomater

100 g

Svartkål

100 g

Olivolja

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Margarin flytande 80%

1 msk

Pecorino

1 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt salt, ägg och resterande mjölk. Vispa till en jämn smet.
  2. Finhacka lök. Halvera zucchini på längden och skär sen i ½ cm-tjocka skivor. Skiva svamp tunt och halvera tomater. Repa och strimla kål.
  3. Värm olja i en panna och stek lök och svamp en stund. Blanda ner zucchini och stek tills allt fått fin färg. Blanda ner kål och tomat och låt allt bli varmt. Krydda med salt och cayennepeppar.
  4. Stek pannkakor i margarin och fyll med svamp- och grönsaksröran. Toppa med riven ost.