ViktVäktarna - Pappardelle med aubergine- och tomatsås och halloumi

Pappardelle med aubergine- och tomatsås och halloumi

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig pasta med tomatsås och rostad aubergine toppad med halloumi. En rätt som går hem hos de allra flesta!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Tomater, hela konserverade

2 förp

Socker

½ tsk

Balsamvinäger

2 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, pappardelle

Halloumi

150 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft.
  2. Skär aubergine i 1-2 cm-tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, salta och låt stå 10 minuter.
  3. Finhacka vitlök.
  4. Värm olja i en djup panna och fräs vitlöken under omrörning ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med ytterligare 1 minut. Tillsätt konserverade tomater, oregano och socker och låt sjuda utan lock 20 minuter. Krossa tomaterna med en slev efterhand som de mjuknar.
  5. Torka av aubergine med papper och sätt in i ugnen tills de fått ordentligt med färg, ca 20 minuter.
  6. Smaka av tomatsåsen med salt och balsamvinäger och blanda ner auberginen.
  7. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  8. Tärna halloumi i ½ cm-tjocka tärningar och stek hårt i olja så att de blir krispiga.
  9. Blanda ner avrunnen pasta i tomatsåsen och toppa med halloumi.