ViktVäktarna - Pappardelle med kyckling och savoykål

Pappardelle med kyckling och savoykål

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabbt ihopkokad pastarätt med kyckling och savoykål smaksatt med en massa goda kryddor och toppat med parmesan.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Savoykål

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Timjan

1 tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, pappardelle

Olivolja

1 tsk

Vatten

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Dela kyckling i små bitar, strimla kål fint och skiva lök tunt.
  2. Värm olja i en panna och stek kycklingen gyllene, krydda med paprikapulver, timjan och vitlök. Se till att den är genomstekt.
  3. Koka pappardellen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Värm olja i en djup panna och stek kålen och löken. Blanda ner 2 ½ dl vatten och buljongtärning och låt sjuda med locket på glänt några minuter tills grönsakerna är mjuka.
  5. Blanda ner pasta och kyckling i pannan med kål och toppa med hackad persilja och parmesan.