Foto av Pappardelle med salsiccia och fänkål från WW ViktVäktarna

Pappardelle med salsiccia och fänkål

14
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pappardelle är en tacksam pastasort. Den ser lyxigare ut än vanlig pasta och har en härlig egenskap att suga åt sig tillförd smak. Och kombon med salsiccia och fänkål är ju en sån vinnare.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, gärna pappardelle

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Korv 23%

200 g, Salsiccia

Kycklingfond

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Koka upp pastavatten i en kastrull. Salta ordentligt och koka pastan al dente. Sila, men spara någon dl av pastavattnet.
  2. Medan pastan kokar, skiva fänkålen tunt. Hetta upp en stekpanna och häll i oljan. Stek fänkålen och salsiccian på medelhög värme tills fänkålen börjar mjukna och korven börjar få färg.
  3. Häll i fond och pressad vitlök och vänd runt någon minut i pannan.
  4. Häll över pastan i stekpannan tillsammans med lite pastavatten och rör runt. Salta och peppra. Riv över parmesan och servera på en gång.