Foto av Pappardelle med rostad kronärtskocka från WW ViktVäktarna

Pappardelle med rostad kronärtskocka

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad och smarrig pasta med kronärtskocka som rostas i ugn tillsammans med vitlök, citron, timjan och chili. Hela kalaset toppas med burrata, basilika, valnötter och rivet citronskal. Vardagslyx på hög nivå! Och vet du inte redan vad burrata är kan vi berätta att det är en otroligt krämig variant på mozzarella från Apulien i södra Italien. Utsidan utgörs av mozzarella och insidan är fylld av grädde och strimlad mozzarella. Har du inte testat den förut kommer du tappa hakan så god den är!

Ingredienser

Kronärtskockshjärtan i vatten

2 förp

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Timjan

2 msk, färsk

Chili flakes

1 tsk

Olivolja

2 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, pappardelle

Burrata

100 g

Basilika

½ kruka(or)

Valnötter

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda med pressad vitlök, rivet skal från en halv citron, timjan, chili flakes, olivolja, salt och peppar. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter tills det fått lite färg.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda avrunnen pasta med kronärtskockorna. Dra isär burratan och blanda ner. Toppa med basilika, grovhackade valnötter och rivet skal från resten av citronen.