Pappardelle med rostad kronärtskocka
11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad och smarrig pasta med kronärtskocka som rostas i ugn tillsammans med vitlök, citron, timjan och chili. Hela kalaset toppas med burrata, basilika, valnötter och rivet citronskal. Vardagslyx på hög nivå! Och vet du inte redan vad burrata är kan vi berätta att det är en otroligt krämig variant på mozzarella från Apulien i södra Italien. Utsidan utgörs av mozzarella och insidan är fylld av grädde och strimlad mozzarella. Har du inte testat den förut kommer du tappa hakan så god den är!
Ingredienser
Kronärtskockshjärtan i vatten
2 förp
Vitlök
1 klyfta(or)
Citron
1 st
Timjan
2 msk, färsk
Chili flakes
1 tsk
Olivolja
2 tsk
Pasta okokt (typ spaghetti)
250 g, pappardelle
Burrata
100 g
Basilika
½ kruka(or)
Valnötter
½ dl