ViktVäktarna - Paprikakyckling med nudlar

Paprikakyckling med nudlar

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av den klassiska ungerska grytan Paprikash har vi tagit fram en enkel, barnvänlig kyckling- och svampgryta med tydlig paprikasmak. Finns det inget behov av att rätten ska vara mild, är det väldigt gott att välja ett starkt paprikapulver.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

800 g

Lök

2 st, röd/röda

Paprika

2 st, gröna

Champinjoner

450 g

Olivolja

1 msk

Paprikapulver

3 msk

Vetemjöl

3 msk

Vatten

8 dl

Kycklingbuljongtärning

2 st

Äggnudlar okokta

500 g

Fraiche 5%

2 dl

Dill

4 msk, hackad

Cayennepeppar

½ tsk

Instruktioner

  1. Strimla kyckling. Hacka lök och skiva paprika och svamp.
  2. Värm hälften av oljan i en djup panna och bryn kycklingen i omgångar. Lägg kycklingen åt sidan och värm resterande olja i samma panna. Fräs löken och paprikan tills den mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Tillsätt paprikapulver och mjöl och låt steka med, under omrörning, ca 1 minut. Tillsätt vatten, lite i taget och blanda sedan ner buljongtärningar och svamp. Låt sjuda ca 3 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och låt den sjuda tills den är genomstekt.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och fördela i djupa tallrikar.
  5. Blanda ner fraiche och dill, koka upp och smaka av med lite salt och cayenne.
  6. Servera grytan med nudlarna och toppa gärna med lite extra dill.
  7. Servera grytan med nudlarna och toppa gärna med lite extra dill.

Anteckning

Detta recept ger 8 portioner. Koka bara upp hälften av nudlarna om ni inte ska äta alla portioner direkt. Grytan kan förvaras upp till 3 månader i frysen och värms bäst upp i gryta på spisen.