Foto av Paprikasoppa med getostyoghurt från WW ViktVäktarna

Paprikasoppa med getostyoghurt

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Helt underbar soppa! Kan vara lite pilligt med paprikan, men vi lovar att det är värt det.

Ingredienser

Paprika

6 st, röd

Rapsolja

1 msk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Grönsaksbuljong

8 dl

Tomatjuice

2 dl

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Getost (chèvre)

75 g

Citron

1 klyfta(or)

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Halvera paprikorna, plocka bort kärnorna. Sätt in i ugnen på grill, minst 250° ca 5-10 min, tills skalet blivit svart. Tag ut paprikorna och tag bort skalet. Strimla purjolök och fräs tillsammans med skivad vitlök i oljan. Lägg ner paprika och häll över buljong. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar. Mixa paprika och lök tillsammans med lite buljong. Häll tillbaka i kastrullen och späd med ytterligare buljong och tomatjuice, till bra konsistens. Smält getosten i en panna med yoghurt, smaksätt med några droppar citronsaft, basilika och ev en gnutta salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Droppa ner getostkrämen i soppan, strö över pinjenötter. Servera gärna med en skiva bröd.