ViktVäktarna - Paprikor fyllda med quinoa och halloumi

Paprikor fyllda med quinoa och halloumi

10
Points®
Total tid
50 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fyllda paprikor är en Balkanklassiker som aldrig går ur tiden. Dessa är fyllda med quinoa, oliver, soltorkade tomater, persilja, citron och halloumi och är bara såå goda!

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Rapsolja

½ tsk

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Paprika

4 st

Oliver i saltlag

50 g, gärna Kalamataoliver

Soltorkade tomater i olja, avrunna

40 g

Bladpersilja

3 msk

Citron

1 st

Halloumi

150 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj quinoa och häll över i en panna. Stek tills allt vatten ångats bort och tillsätt då ½ tsk rapsolja. Stek tills den börjar poppa, ca 10 minuter. Tillsätt 3 ½ dl kokande vatten och buljongtärning och låt sjuda på låg värme under lock tills all buljong absorberats, ca 20 minuter. Blanda rund då och då.
  3. Halvera paprikor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 15-20 minuter. Höj sedan värmen till 225°.
  4. Hacka oliver och avrunna soltorkade tomater och blanda ner i quinoan. Blanda ner hackad bladpersilja, rivet skal från 1 citron och pressad saft från ½ citron.
  5. Låt paprikorna ligga kvar på plåten och fyll dem med quinoa- och olivblandningen. Tärna halloumi och toppa paprikorna. Sätt in i ugnen tills halloumin är gyllene, 15-20 minuter. Servera med sallad.