ViktVäktarna - Parisersmörgås med pocherat ägg

Parisersmörgås med pocherat ägg

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det tycks råda stor oenighet angående vad en parisersmörgås är, och vad en parisare är. Och är en parisersmörgås falukorv mellan två bröd, eller i själva verket en biff à la Lindström på en skiva bröd. En ännu större fråga är kanske vad de skulle kalla det i Paris. Oavsett vad den kallas så är denna macka riktig god!

Ingredienser

Lök

½ dl, hackad/hackat, gul

Rödbetor, inlagda

1 dl, hackad/hackat, hackade

Kapris

½ dl, hackad

Nötfärs 10%

400 g

Ägg

2 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Rapsolja

2 tsk

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or), surdeg

Vatten

1½ liter

Ättikssprit

1 msk, ättikssprit 12%

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Hacka lök, rödbetor och kapris. Lägg undan lite till topping.
  2. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris, ägg, salt och peppar till en smet.
  3. Forma fyra biffar.
  4. Värm olja i en panna och stek biffarna runtom.
  5. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt ättika och salt. Knäck äggen i varsin kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i det med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg på hushållspapper.
  6. Rosta bröden och toppa med sallad, biffar, ägg och resterande kapris-, lök- och rödbetshack. Servera direkt.