Foto av Parmafylld kycklingfilé från WW ViktVäktarna

Parmafylld kycklingfilé

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Saftigt och gott. Se till att det är fyra kycklingfileér alternativt dela dem, då fyllningen ska läggas inuti filén.

Ingredienser

Ris, okokt

1 dl

Kycklingbröstfilé

300 g, 4 små eller 2 stora

Lufttorkad skinka

2 skiva(or)

Citron

¼ st, 1 tsk rivet skal

Rosmarin

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Schalottenlök

1 st

Rapsolja

1 tsk

Matlagningsvin, vitt

2 msk

Hönsbuljong

1 dl

Fraiche 8%

1 dl

Chilipulver

1 tsk, chiliflakes

Instruktioner

  1. Koka riset. Krydda de delade kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg skinka på två bitar kyckling, strö på citronskal och rosmarin. Lägg på den andra kycklingbiten och fäst ihop med en tandpetare. Bryn kycklingen runt om i margarin. Lägg över i en ugnsform och efterstek i ugn 175° ca 15 min. Skala och finhacka lök och stek i olja. Häll på vin, buljong och fraiche. Låt det sjuda ett par min. Krydda med salt och peppar. Ta ut kycklingen och häll såsen över. Strö över chiliflakes och servera med ris och sallad.