Foto av Parmesanfylld kyckling med potatisterrine från WW ViktVäktarna

Parmesanfylld kyckling med potatisterrine

12
12
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En oslagbar kombination av kyckling och parmesan tillsammans med en potatisterrine med smak av tomat,vitlök och örter. Festlig mat som är trevlig att bjuda på!

Ingredienser

Kycklinglårfilé

500 g

Parmesanost riven

4 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Kycklingfond

1 msk

Potatis

1000 g, mjölig sort

Tomater, passerade

2½ dl

Grönsaksfond

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Persilja

2 tsk

Timjan

2 tsk

Basilika

2 tsk

Instruktioner

  1. Potatisterrinen blir bäst om den tillagas dagen före servering. Skala och skiva potatisen tunt och lägg den i en ugnssäker form, bäst blir det i en ”brödform”. Koka upp tomat, grönsaksfond, vitlök och örter, låt det sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar, slå det sedan över potatisen. Baka terrinerna i ugn, 175˚ ca 45-55 minuter. När potatisen känns mjuk är den färdig. Låt terrinen svalna med press på toppen och ställ den därefter i kyl. När det är dags att servera så stjälp upp terrinen och skär fina bitar som snabbt värms i ugn, ca 220˚ några minuter. Lägg ut kycklingen, krydda med salt och peppar samt strö på osten. Vik samman köttet så att det får tillbaka sin naturliga form och ställ dem tätt packade i en ugnsfast form. Stek kycklingen i ugn, 125˚ ca 20 minuter. Slå på grädde och fond, höj temperaturen till 175˚ och stek ytterligare 10 minuter eller tills kycklingen känns klar. Tips – Potatisterrinen passar till det mesta, ett bra tillbehör som man kan förbereda i god tid.